top of page

Fotoalbum

Zwitserland

Zwitserland

Onze 2e trip dit jaar gaat naar Zwitserland. Vorig jaar was daar voor de eerste keer een trip georganiseerd door de Countryband Savannah. We zijn toen met een bus vol fans naar Zwitserland gegaan. Dit jaar gaan we echter met de camper en blijven dan wat langer om van de omgeving te genieten.

We vertrekken op 9 juni en gaan naar onze 1e stop is in België. We rijden een flink stuk naar de Ardennen. en gaan naar de camperplaats in Han sur Lesse. 

En de volgende dag een mooie trip door de Ardennen. Stukje Luxemburg en dan naar het Franse Gérardmer. 

We gaan Zwitserland in. Langs Bazel en Bern rijden we naar het zuiden langs de TRhinersee. We koersen naar Kandersteg. We gaan 2 dagen naar Camping Rendez Vous.We genieten van het berglandschap rondom ons en maken een mooie wandeling. Bdergop en dan naar de Oeschinensee. 

We gaan met de camper op de autotrein van Kandersteg naar Goppenstein. Dwars door de Lötschberg. Een rit van iets minder dan 20 kilometer. Wel een aparte ervaring zeker als de TomTom navigatie zegt "neem de veerboot"

Na de treinrit rijden we naar Visp en dan het dal in Richting Zermatt. Bij Sankt Niklaus gaan de de berg op richting Grächen. In een hotel zullen we een paar dagen doorbrengen met de fans van de countryband die hier gaat optreden. Tijdens dit weekend staat de camper in het dorp en verblijven wij in het hotel met de andere counmtry dansers.  

Na dit weekend nemen we afscheid van der andere gasten die weer ,met de toerincars teruggaan en blijven we met wat bekenden wat langer in Grächen. We zetten de camper op Camping Grachbiel in dit dorpje.

 

We brengen een bezoek aan Zermatt en gaan met de Gornergratbahn omhoog naar de kleine Matterhorn.

Via Visp en Brig, waar de trein dwars door de hoofdstraat rijdt, gaan we de 17e naar het Italiaanse Domodossola. Een mooie treinrit door het fraaie berglandschap. Uiteindelijk komen we bij het meer van Locarno. Prachtig gelegen tussen de bergen.

We maken nog een treintochtje, stappen uit in Zermatt en maken een mooie wandeling op de kleine Matterhorn en langs de spoorlijn. 

Na een mooie week in de Zwitserse bergen gaan we de 23e weer terug richting huis.

We dalen de berg af, zetten koers richting Montreux. Daar genieten we van een fraai panorama op het Lac Léman. De grens met Frankrijk loopt dwars door dit meer. Via Bern en Bazal verlaten we Zwitserland. Onze stop in Frankrijk wordt Kaysersberg, een leuk dorpje in de Elzas. 

De volgende stop na een mooie rit is in Luxemburg. Hier blijven we een paar dagen op Camping Im Aal fraai gelegen aan rivier.

Op 27 juni rijden we dwars door Belgié naar Zeebrugge. 

De 27e zijn we weer na 2.194 camperkilometers weer terug in Hellevoetsluis.

bottom of page