top of page

Fotoalbum

Frankrijk De Elzas

Frankrijk De Elzas

On ze 2e trip dit jaar. We gaan naar de Elzas in Frankrijk. We hebben al veel gelezen over de Route du Vin. Nou we zijn benieuwd. We gaan eerst naar Malmedy in de Belgische Ardennen. Bij het voormalige treinstation is een gereserveerde plaats voor campers. We bezoeken dit kleine stadje. 

De volgende dag een korte rit door de Ardennen naar Vianden. Vanaf Camping Du Moulin maken we een wandeling in de omgeving en bewonderen het kasteel hoog op de berg en het fraaie uitzicht. 

De 19e mei rijden we naar Frankrijk en overnachten in Saverne

Dan het eerste fraaie dorpje dat wij bezoeken op de Route du Vin en dat is Riquewihr. Smalle straatjes, vakwerkhuizen en gezellig druk. Een veel bezocht toeristisch dorpje. 

Slechts 100 kilometer verder en we komen in Kaysersberg. Een grote camperplaats op slechts 300 meter van dit kleine dorpje. We bezoeken Kaysersberg en maken een wandeling in de omgeving. Daar hebben we een mooi zicht op de omgeving en de wijnvelden. 

De volgende stop on onze route is Xonrupt-Longemer waar we een plaats vonden op Camping Les Jonquilles. 

Een fraaie plek aan een meer 

Na Xonrupt-Longmer wat het zuidelijkse puntje is van onze route gaan we weer naar het noorden en overnachten in Charmes. Een langgerekte camperplaats aan het Canal de Voges. Dit loopt parallel aan de Moezel.

Via het Belgische Durbuy waar we op een camping aan de rivier de Ourthe staan gaan we terug naar Nederland.

Na 1.468 kilometer zijn we terug in Hellevoetsluis. Het was een korte maar leuke trip. 

bottom of page