top of page

Fotoalbum

Duitsland De Moezel

Duitsland De Moezel

Vandaag, 21 augustus starten we met een trip langs 2 country festivals en vervolgen dan een trip langs de Moezel

De eerste etappe gaan we naar het oosten en stoppen op de camperplaats in Aalten. 

Het komende weekend gaan we naar Zevenaar. Daar worden jaarlijks een aantal muziekevenementen gehouden. In augustus is dat een C&W weekend. Altijd leuk daar in het centrum van dit stadje.

Maandag de 24 rijden we naar Limburg. Op Camping Roland in Afferden Roland in blijven we een paar dagen. We fietsen in de prachtige omgeving hier. Gaan met een pontje de Maas over en genieten van het Limburgse land. 

Net over de grens in Duitsland ligt een klein dorpje Brüggen. Achter een supermarkt ligt een kleine camperplaats. Na aankomst wandelen we het dorpje in. 

De 28e rijden we naar Thorn. Iets buiten dit witte stadje wordt hier ook jaarlijks een groots C&W festival georganiseerd. 

Op de laatste dag van augustus rijden we Duitsland in. Een rit van 210 kilometer breng ons op het grote camperpark Treviris direct aan de Moezel. We bezoeken de stad, gaan naar de Porta Nigra, een grote Romeinse poort met torens gemaakt van zwarte stenen platen. 

Na de grote stad rijden we langs de kronkelende rivier naar de camperplaats in Kesten. We staan met de camper direct aan de rivier met een mooi uitzicht. We wandelen in de buurt langs wijnvelden en maken mooie fietstochten. 

Een van de tochten brengt ons in Bernkastel-Kues. Een mooi stadje aan de rivier met fraaie vakwerkhuizen. Het stadje ligt tussen de wijngaarden en bestaat uit twee delen. Bernkastel op de rechteroever van de Moezel en Kues op de linkeroever. 

Neef is voor ons de volgende camperplaats aan de rivier. Ook dit is een grote camperplaats. Vanuit Neef maken we ook mooie fietstochten langs de rivier. We bezoeken Cochem en andere kleine dorpjes. Zien we op veel camperplaatsen dat de lokale bakker langs komt in Neef is dat een lokale wijnboer. Nou die kon wel wat flessen slijten daar aan de camperaars. 

Als we de volgende dag vanaf Neef naar het zuiden fietsen hoorden we langs een kleine camperplaats aan de rivier bekende stemmen.  Waren het vrienden uit onze vorige woonplaats. Wat een toeval. Leuk om een paar daagjes samen op te trekken. Dus Frans alleen terug op de fiets om de camper op te halen en dan naar de CP in Zell. 

Na een gezellioge BBQ en fietstocht gaan we de Moezel verlaten en rijden naar Andernach aan de Rijn.

Lopend gaan we het stadje in. 

En dan naar het Ahr dal. We kiezen voor de camperplaats bij de Ahrtalbahn in Mayschoss en fietsen daar een stuk langs de Ahr en door de wijngaarden.

We gaan weer terug naar Nederland en hebben nog een stop op camperplaats 't Kompas in Grubbenvorst. 

Op 13 september rijden we terug naar Hellevoetrsluis. Deze trip was onze eerste ontmoeting met her gebied rondom de Moezel. Een fraai fietsgebied met vele grote en kleine camperrplaatsen.

 

Totaal hebben we 1.331 camperkilometers gereden en 408 fietskilometers. 

bottom of page