top of page

Fotoalbum Denemarken

Denemarken

We gaan door Duitsland naar Denemarken. Onze 1e stop is net over de grens op het Reisemobilpark in Kalkar.

Daarna gaan we naar het Sauerland. Dit weekend is het 1e C&W weekend met Savannah in Hotel De Brabander in Winterberg. Het wordt vast een gezellig weekend met veel plezier, dansen en goede muziek.

Na dit weekend nemen we afscheid van de vele bekenden die hier met touringcars zijn gekomen. Wij rijden naar Hermannsburg, een klein plaatsje boven Celle. Hier is de volgende overnachting op de Schützenplatz, een grote grasvlakte bij de schietvereniging.

Met een boog onder Hamburg door rijden we naar de Reisemobilstellplatz in Heiligenhafen. We zitten hier al flink in het noorden en met het mooie weer wandelen we even richting strand.

De volgende dag volgt een korte rit over het eiland Fehmarn waar we met de ferry van Puttgarden in Duitsland naar Rødby in Denemarken varen. Een tocht van 45 minuten waarna we aankomen op het eiland Sjaelland. Een kalme tocht in prachtig weer. ne 2010

We gaan naar het uiterste puntje van het eiland Møns Klint. Bekend om de hoge krijtrotsen. We rijden naar een camping in Borre.

Vanaf de camping wandelen we naar de beroemde krijtrotsen.

Een hele afdaling naar zeeniveau maar wel de moeite waard. We treffen het met het mooie weer

We verlaten het eiland Mons Klint, keren terug op Sjaelland en gaan naar de hoofdstad Kopenhagen. Een mooie rit door dit voornamelijk vlakke land. Onderweg stoppen we nog op een paar plekken voordat we in de stad komen.

Lopend bezoeken we deze mooie maar ook drukke stad. We bezoeken uiteraard de zeemeermin die er helaas niet is vanwege het uitlenen aan een wereldtentoonstelling. Ook lopen we rond het koninklijk paleis en bewonderen de bekende gekleurde huizen langs de Nieuwe Haven. Het is best druk in deze stad.

We steken Sjaelland over naar het westen gaan naar Korsør. Bij de jachthaven (in het Deens Lystbådehavn) is een camperplaats met uitzicht over zee en de Storebæltbroen ofwel de Grote Beltbrug. 

We gaan de grote brug over naar het eiland Fynn. Daar bezoeken we in het dorpje Kvaerndrup een kasteel onderweg naar onze volgende camperplek Dit is slot Egeskov .

Na dit bezoek gaan we richting Faaborg en het kleine havenplaatsje Fællebroen. Dat wordt onze volgen de stop. We staan bij particulieren in de tuin. Na het diner worden we uitgenodigd voor een spelletje croquet. Dat was gezellig en verrassend.

De laatste stop op het eiland Fynn is op Ronæs strand camping. 
Hier beleven we het midzomersnacht feest. In de Scandinavische landen is dat een waar spektakel.  

Een paar dagen blijven we op de camping en gaan dan naar Jutland. Dit is het grootste deel van Denemarken. En als we nou toch in de buurt zijn gaan we op naar Billund.

Jawel, we bezoeken Lego land. Zoals wij in Nederland Madurodam kennen, zo is er in Denemarken Legoland. Miniaturen helemaal opgebouwd met Lego steentjes.  En natuurlijk zoals in ieder pretpark volop speelgelegenheid voor de kleintjes.

Uit een campergids Scandinavië (Nordic Camper Guide) vinden we een camperplaats bij een boerderij. Vlak voor Grindsted parkeren we naast een boerderij in Morsbøl. Vriendelijke ontvangst door de boer en boerin. We genieten daar van het uitzicht over het weidse landschap.

We bezoeken Ribe, een van de mooiste stadjes van Denemarken zegt men. Wij vonden het niet zo bijzonder.

Onderweg naar de volgende stop bezoeken we Esbjerg. Hier staan de beroemde witte beelden. De vier mannen aan de zee, die hier uitkijken over het water

Via Hillerup gaan we naar Bork haven. Daar fietsen we en bekijken kleine dorpjes, Hierna gaan we naar een camping in Bryrup. 

Vanaf 1 juli gaan we een paar dagen naar een camping welke is ingericht voor het C&W festival van Kolding.

Ook dit jaar spelen daar een aantal Nederlandse C&W bands. Op vrijdagmiddag is er volop activiteit in het centrum van Kolding en in de avond en het verdere weekend zijn de optredens in het fraaie openlucht theater in Kolding.

Na 3 dagen festival duiken we Duitsland weer in. Ons 1e bezoek aan Denemarken is goed bevallen. Een vriendelijk landschap en vriendelijke bevolking. Niet spectaculair maar wel leuk om te ervaren.

Onze stop is Duitsland is in op de Wohnmobilstellplatz Wildeshausen. 

De laatste etappe op 5 juli gaan we naar huis.

We hebben weer een leuke trip achter de rug van 2.902 camperkilometers 
 

bottom of page