top of page

Frankrijk

Fotoalbum

Frankrijk

 De Oostkant

Op 26 augustus vertrekken we voor onze volgende trip naar Frankrijk. Eerst rijden we naar het witte plaatsje Thorn in Limburg waar we in dit weekend het Country & Western festival bezoeken. 

Op 30 augustus verlaten we Nederland en rijden door de Belgische Ardennen naar onze eerste overnachtingsplaats in Thaon les Voges. Aan de Port Fluvial langs het Canal de L'Est is een mooie camperplaats. Dit Canal loopt langs de Maas.

Verder naar het zuiden. We rijden binnendoor over vele D wegen. Onderweg pauzeren we bij het Meer van Vouglans en rijden dan door naar het Lac du Nautua. Ook hier een parking waar campers zijn toegestaan. We vinden een prima plek met uitzicht op het meer. 

We gaan op 1 september eerst richting Annecy. We vinden dan een parkeerplaats langs een drukke weg en kunnen dan naar het stadje. Wandelend door dit drukke stadje krijgen we een indruk van de drukte met de vele toeristen hier. We hebben een mooi uitzicht over het grote meer van Annecy.

 

Omdat de camperplekken vol zijn, besluiten we in de namiddag verder te rijden en komen dan op de Aire Municipal in Chambéry. 

Vanaf Chambéry rijden we een stuks langs de Isère. Via Grenoble rijden we over de D1091 naar Le Bourg d'Oisans. Hier stoppen we voor de lunch. Dit "bekende"dorp is de toegang tot de Alpe d'Huez de bekende berg met zijn vele haarspeldboschten. Die bezoeken we niet maar wij gaan doort naar de Col du Lautaret. Via La Grave komen op een hoogte van 2000 meter op de camperplaats die hier is. 

We lopen een stuk rondom de camperlocatie en genieten van het uitzicht. Daarna volgtn een stille donkere nacht met een prachtige sterrenhemel.

De volgende morgen vervolgen we de D1091 en stoppen in Briançon. We bezoeken deze plaats. 

Hierna rijden we langsd de rivier de Durance naar een camping in Guillestre waar we 2 dagen blijven.

Dan gaan we de volgende dag langs het Lac de Serre Ponçon over de D1085 naar Sisteron. Daar wandelen we naar de Citadel die hoog boven het dorpje is gelegen en genieten daar van een prachtig uitzicht over de omgeving en de rivier. 

10 Sisteron (6).JPG
10 Sisteron (24).JPG

We vervolgen onze trip naar Digne les Bains. We rijden naar de parking naast het thermaalbad. 

Verder naar Moustiers St. Marie. Dit is het gebied van de Verdon en het Lac de Sainte Croix.

Op 7 september beginnen we aan onze thuisreis. Via een stop in Chalon Sur Saône waar we overnachten op een kale parkeerplaats tussen de auto's rijden we naar Charleville Mézière. Daar staan we op de camping. Wel het verzoek om met de voorwielen op het asfalt te blijven. Het heeft nogal geregend de afgelopen dagen. 

Op 9 september rijden we weer terug naar Hellevoetsluis. We hebben 2.648 kilometer gereden. 

bottom of page