top of page

Fotoalbum

Duitsland en Oostenrijk

2011 Duitsland en Oostenrijk

Deze trip gaat naar Duitsland en Oostenrijk. We willen onder meer een deel van de Deutsche Alpenstrasse rijden. En zo vertrekken we naar het oosten en rijden een route deels langs de Rijn en landen voor de 1e stop in Bad Kreuznach.

Via de Schwarswalder Hochstrasse rijden we de volgende dag naar de Bodensee. In 2006 hebben we op de fiets een rondje Bodensee gedaan van hotel naar hotel met bagage nabrengservice en het leek ons leuk om ook nu deze omgeving weer eens te bezoeken.

We verblijven een paar dagen in Meersburg en Gohren en maken een paar fietstochten langs de Bodensee.  We bezoeken onder andere Meersburg, Lindau en Friedrichshafen. Mooie steden aan het water.

Na een paar dagen genieten rondom de Bodensee en de vele toeristen gaan we nu op weg naar de Deutsche Alpenstrasse.  Onze 1e stop daar is Obertsdorf. Vanaf de camperplaats gaan we met de bus naar de Breitachklamm. Daar maken een mooie wandeling door deze kloof. Aan het eind komen we uit bij de bushalte en kunnen dan weer terug.

Een mooie rit door het bergachtige landschap brengt ons in Garmisch Partenkirchen.

Bij een van de liften is een grote camperplaats waar we 2 nachten verblijven.

We gaan met de lift de berg op en maken een wandeling met mooie uitzichten

Na Garmisch rijden we door naar een camperplaats bij de Spitzingsee.

We verlaten Duitsland en rijden op 1 juni naar Oostenrijk. We gaan naar Salzburg, de stad van Mozart.
Daar bezoeken we de stad. We zien hoog boven de stad op een heuvel de Hohensalzburg liggen. Een ommuurde stenen burcht. Een van de grootse middeleeuwse kastelen van Europa. 
Met de oudste kabelbaan van Oostenrijk gaan we naar de burcht. Hier hebben we een prachtig panorama over de stad en de omgeving. Ook bezoeken we daar een museum.

Een dag later is er in de stad een verzameling van oude raceauto’s. Zal wel van een of andere rally zijn.

Na een tussenstop bij de Alpenverein in Liezen gaan we richting de Donau en staan een paar dagen op de camperplaats in Aggsbach Markt. 

In 2005 hebben we een fietstocht langs de Donau gemaakt van Passau (D) naar Wenen (O), Destijds ook met bagage nabrengservice van hotel naar hotel. Het leek ons leuk om hier weer eens te fietsen.
 

We bezoeken o.a. Melk, het fraaie stadje met het beroemde klooster, genieten van de cruise schepen op de rivier en de kleine dorpjes onderweg. We steken regelmatig met een fietsveer de rivier over. 

Na een paar dagen in Grein, gaan we richting Passau. Onderweg bezoeken we Mauthausen. Daar was tijdens de tweede wereldoorlog een concentratiekamp. De gevangenen werden tewerkgesteld in de steengroeve. Na dit indrukwekkende bezoek gingen we weer naar Duitsland waar we op een van de camperplaatsen in Passau hebben overnacht.

Via Mergentheim gaan we naar Graach aan de Moezel. Daar maken we nog een paar fietstochten langs de rivier en brengen ook een bezoek aan Bernkastel-Kues.

Op 13 juni zijn we na iets meer dan 2.800 kilometer weer terug in Hellevoetsluis. 

bottom of page