top of page

Fotoalbum

Frankrijk het zuiden

2011 Frankrijk Het Zuiden

De herfsttrip gaat deze keer naar Zuid Frankrijk.

We gaan voor de 1e stop naar Saint Vith. Een prima overnachtingsplaats in de Belgische Ardennen. 
 

Via Luxemburg rijden we naar de Aire Municipal in Goncourt. Een klein dorpje met een langgerekte camperlocatie aan de Maas dat nog een klein smal riviertje is. 

De volgende etappe naar het zuiden kiezen we voor de camperplaats in Beausemblant. Nou dat was treffen. Vlak voor de camperplaats was een kermis in volle gang. Gelukkig konden we erdoor en achter de kermis konden we de camperplaats op. Om een uur of tien was de kermis afgelopen dus we hadden een rustige nacht.

Door de fraaie streek in het zuiden rijden we langs Avignon door het Parc Naturel regional du Luberon naar Moustiers Sainte Marie.

Hier hebben we bij vertrek een probleem dat de slagboom niet meer werkt. Gelukkig kwam er snel een monteur om het probleem te verhelpen. 
We rijden langs de Verdon en het Lac de St, Croix naar de camperplaats in Castellane. Deze ruime plek is gelegen aan de rivier en aan de voet een enorme Roc met daarop een kapel. 


De volgende rit gaan we naar de Middellandse Zee kust. 
We kiezen voor Camping Au Paradis des Campeurs. Nou dat belooft wat. Ook hier genieten we van de trip onderweg naar de kust.

Hier blijven we een paar dagen en maken fietstochten naar Fréjus en St. Raphaël

Iets verder langs de kust naar Camping Prairies de la Mer in Port Grimaud. 
Het stadje zelf is ook mooi, met vele kleine haventjes. We genieten hier van een belachelijk veel te duur ijsje, maar ach moet kunnen.

Op de fiets langs de kust naar Saint-Tropez. Een mooie fietstocht langs de kust. . In Saint-Tropez genieten we van de boten en auto's. We lunchen daar simpel, eten een paninni en wandelen in het stadje. 

De 19e september vervolgen we de kustweg richting Le Lavandou en gaan dan naar de terrasvormige camperplaats in Cavaliere sur Mer.

De volgende overnachting is op de Aire de Camping Car in Sausset Les Pins. Een klein dorpje dat we bereiken door met een boog om Marseille heen te rijden.

We rijden naar het Parc Natural regional de Camarque.

 

Een fraai natuurgebied . Dit is de Rhône delta. Deze rivier die uitmondt in de Middellandse Zee heeft een fraai natuurgebied gecreëerd.  

De vrije camperplaats op het strand bij Plage de Piermanson, is hier zeer in trek. Veel camperaars en aan het eind nog een soort van “vakantiedorp” met allerlei bouwsels van Franse kampeerders.  Wij vonden dat maar een rommeltje. 

In de nacht krijgen we een flinke storm vanuit zee over ons heen. 
The whole damned trailer was rocking.

We maken nog een rondje met de camper door het gebied en gaan ook nog naar de camperplaats in Salin de Giraud. Een van de weinige dorpjes in dit gebied. Onderweg genieten we van de uitzichten op de diverse vogel kolonies.

De 23e beginnen we aan de terugreis naar het noorden. 
Over de N75 langs Clermont Ferrand overnachten we in St. Bonnet pres Riom  om daarna door te rijden naar Fumay, een klein dorpje aan de rivier De Maas tegen de Belgische grens. 

En dan nog de laatste etappe naar Hellevoetsluis. 

Een trip van 3.235 camper kilometer en slechts 57 fietskilometers. 
 

bottom of page