top of page

2014 Spanje
maart en april

2013 - 2014 

Spanje

Zaterdag 1 maart 2014.

Vertrek vanuit Cabo, nadat we eerst nog de wandeling naar de vuurtoren hebben gemaakt. Van boven heb je een fraai uitzicht op de omgeving. Overigens kwam er, evenals gisteren nog een toeristentreintje langs, want ja, het uitzicht is hier zondermeer de moeite waard. De TT ingesteld op vermijd snelwegen en wij op weg. Op de rit naar Cabo hadden we al gezien dat er hier een heel groot binnenmeer was. Het Mar Minor. Via kleine weggetjes reden we aan de oostkant langs dit grote binnenmeer en door allerlei kleine dorpjes. In een van de dorpjes gestopt voor een stokbrood en gelijk onze schoondochter gebeld vanwege haar verjaardag. (25 en nog een beetje of zoiets jaja!!) Een leuke afwisselende rit langs Aeropuerto de Murcia-San Javier en San Pedro richting Torrevieja. Bij La Marina hebben we het verse brood opgegeten. Toen op richting Elche, waar we op een camperplaats een paar dagen zullen blijven.

Zondag 2 maart 2014.

Vannacht ook weer een flinke wind gehoord, maar gelukkig vanmorgen, iets minder wind en zonnig. Vandaag op de fiets naar Elche (Elx). Een fietstocht van 8 kilometer, iets oplopend, maar vooral tegenwind. Via Foia of Hoya, langs de D 853 rij je zo Elche binnen. Bij het congrescentrum in de buurt van het Centro Cuidad, eerst geluncht, en daarna de binnenstad verkent. Een mooie oude stad met kathedraal en een soort van vesting maar vooral veel kleine smalle straatjes. Vanwege de carnaval liepen er nogal wat Spaanse dames in traditionele klederdracht. Daarna naar de Palmeral de Elche. Een gigantisch park vol met palmbomen. Als je al een tijdje in Spanje rondtoert raak je gewend aan de palmbomen, maar hier in Elche toch wel indrukwekkend de aantallen in zo’n groot park. Het was even zoeken om de stad weer uit te komen, maar ja, met de moderne hulpmiddelen (GPS op de telefoon in combinatie met Google maps) weet je altijd waar je zit en welke richting je op moet. En zoals verwacht, de terugweg vrolijk fluitend voor de wind. Dat is ook wel eens lekker.

Maandag 3 maart 2014.

Vlak na het ontbijt een telefoontje van de makelaar. A.s. woensdag weer kijkers voor ons huis. Spannend en maar afwachten weer. Binnen 1 maand alweer de 2e afspraak na een afspraakloze periode van bijna 2 jaar. Vanwege de harde wind zijn we vandaag bij de camper gebleven. We konden wel in de zon zitten, maar de wind kwam bijna overal vandaan. Nou ja. Een rustig dagje is ook niet weg. Maar ja rustig?? We zitten hier in de buurt vol met grote huizen, grote hekken rondom de percelen en ook heel grote honden met een heel grote bek en grote blaf!!. Tjonge wat een geblaf. En waarom?? Als er al iemand langsloopt, slaan die beesten al aan. Beetje jammer, maar ach het is niet anders.

Dinsdag 4 maart 2014.

We verlaten de omgeving van Elche en toeren binnendoor richting Sta. Pola en daarna rijden we over de N332 dwars door Alicante en El Campello naar Benidorm. We kiezen hier voor Camping Armanello. Een ACSI camping. Bij de receptie kregen we een plattegrond mee met een aantal vrije plaatsen om uit te kiezen. Nou oké, wij een rondje camping, keuze voor een van de vrije plaatsen en weer terug naar de receptie. Ja sorry, die plek bleek dus wel gereserveerd. Uiteindelijk een plaats gevonden en de camper geparkeerd. Meteen een aantal campinggasten erbij, want ja, nieuw aankomende camperaars, die helpen we wel even op de juiste plek. Een mooie plek met in de verte uitzicht op de “wolkenkrabbers” van Benidorm en achter ons het berggebied. Morgen de stad verkennen.

Donderdag 6 maart 2014.

Vandaag Benidorm verkennen. Voorlopig eerst maar eens op de fiets. Vanaf de camping ben je zo op de meest noordelijke punt van de Playa de Levante. Over de Avenida de Madrid die overloopt in de Avinguda d’Alcol fiets je naar het Oude deel van Benidorm. Het is behoorlijk druk met heel veel wandelaars. Ja inderdaad heel veel senioren en af en toe wat jeugd want het is tenslotte carnavalsvakantie in een deel van Nederland. Veel Engelsen, Nederlanders en Belgen. Niet alleen toeristen, maar ook heel veel buitenlanders die permanent in Benidorm wonen.

Bij het oude Benidorm lopen we omhoog naar een mooi uitzichtpunt op een rots in oud Benidorm. Vanaf hier heb je een mooi overzicht van Benidorm, de beide Playa’s en de vele hoge gebouwen aan de kust. Nadat we bij de haven hebben geluncht, fietsen we verder over de Playa de Poniente.

Vrijdag 7 maart 2014.

Een klein beetje wasdag. Er was weer wat te wassen, dus Gerda kon aan de slag. We hadden al overlegd om dan ’s middags te gaan fietsen, maar we werden uitgenodigd voor een potje jeu de boules. Nou hadden we voordat we in november vertrokken al besloten om de jeu de boules ballen mee te nemen. Die hadden we ooit in het verre verleden in Frankrijk gekocht. Na de lunch eerst wat boodschappen gedaan en daarna lekker geluierd op de camping. In de loop van de middag werden we ingewijd in de spelregels van dit nobele spel. We hadden in het verleden als eens gekeken bij een spelletje, begrepen er geen bal van, wie is nou weer aan de beurt?? Maar al snel hadden we de spelregels onder de knie. Voor de winnaars(s) stond een fles wijn klaar, maar na afloop waren we eigenlijk allemaal winnaar, en hebben we genoten van een lekker wijntje/borreltje/biertje met een hapje in de warme Spaanse zon. En zo vliegen de dagen voorbij. Overwinteren valt niet mee, je leert veel, ziet veel, maar het fraaie weer vergoedt veel.

Zaterdag 8 maart 2014

Om half tien gingen we op pas samen met 6 andere campinggasten voor een ontbijt. Voor maar liefst 2 euro per persoon hebben we genoten van een lekker ontbijt. Witte boterhammetjes, eitjes, gebakken spek en gepelde tomaat. Samen met een overheerlijk glaasje verse sinaasappelsap. En dat in een eetgelegenheid die 7 dagen in de week 24 per dag geopend is. Na het ontbijt struinden we de boulevard af, keken links en rechts met soms verwondering naar de vele internationale “Benidormers” (basterds??) met hier en daar ook Spanjaarden. (herkenbaar aan de soms wat overdreven winterkleding). Koffietijd. Weer een terras waar we voor maar liefst 1 euro per persoon van de koffie konden genieten en van de vele verhalen die we zoal te vertellen hebben. Na een bezoekje aan de kerk in oud Benidorm en een verdere wandeling door drukke winkelstraten, was het hoogste tijd voor een verfrissend drankje. Nou terrasjes genoeg hier. “Bloemenvazen” bier en wat frisdrank samen met chips verdwenen in de dorstige toerist. Heel vervelend allemaal, maar wel errug gezellig.

Zondag 9 maart 2014.

We besloten vandaag maar niet te gaan fietsen vanwege de wind, en liepen na het ontbijt (ditmaal in de camper) weer richting de boulevard. Nog wat andere straten ontdekt en in de loop van de middag maar weer een terras gevonden om te lunchen. Hier zie je goed de “eetcultuur”van de Spanjaarden. Naast de vele toeristen zie je vele families Spanjaarden gaan eten. Paella, visgerechten, Tapas, keuze genoeg en lekker. En eindelijk een ijsje toe. Wellicht omdat het weekend was, en het mooie weer aan houdt, maar wellicht ook alvast een voorzichtig begin van het seizoen, zag je veel Heladerias geopend worden. Na deze 2e wandeldag was het weer goed rusten op de camping.

Maandag 10 maart 2014.

Een mooi dag vandaag. Na het ontbijt met een van de campinggasten even een gasfles omgewisseld bij een gasstation. De camping heeft ook wel gasflessen maar van een ander merk dan de Repsol Propana fles welke wij hebben. Maar goed, wij daarna op de fiets richting Albir en Altea. Eerst langs een toch wel drukke weg en nadat we de richting Playa de Albir waren gereden kwamen we op een prima fietspad langs de boulevard van Albir naar Altea. Op de terugweg na de lunch bij het oprijden van het fietspad kwam Gerda ten val. Oké, even zitten en toen weer voorzichtig op de fiets. Maar Gerda kreeg last van haar rechterarm. Toch naar de camping gefietst maar voor alle zekerheid wel even naar het ziekenhuis gewandeld. Na intake en een gesprek met een arts en de röntgenfoto bleek toch een breuk in een van de beenderen bij haar elleboog te zitten. In het gips om te stabiliseren en a.s. woensdag weer terug naar het ziekenhuis. Binnen 2 uur stonden we weer buiten. Afijn heel vervelend. Als troost zijn we maar met een aantal campinggasten bij de Chinees uit eten gegaan. Ook hier een menu voor liefst 5 euro p.p. inclusief bier en inclusief een ijsje en tenslotte ook nog een lekker likeurtje.

Dinsdag 11 maart 2014.

Na een goede nachtrust (1 pijnstiller) vandaag rustig op de camping gebivakkeerd. Veel belangstelling van de campinggasten rondom ons heen. ’s Middag naar de supermarkt gelopen voor wat boodschapjes.

 

Woensdag 12 maart 2014.

Eerst een vertrekkend echtpaar uitgezwaaid deze morgen.

Weer een probleem met de waterpomp. Gelukkig is een heel handige camperaar (we noemen hem W) aanwezig die al snel tot de conclusie kwam dat de waterpomp kapot was. Gelukkig had ik nog een nieuwe bij me. Na wat testen (zekering en waterpomp) was het klusje door de handige camperaar (W) onder de bezielende leiding van camperaar C. onze Limburgse buurman opgelost.

Vandaag de afspraak met een specialist in het ziekenhuis. Afspraak stond gepland om 13.50 uur en tien minuten voor die tijd waren we in de wachtruimte. Voor de afspraaktijd werden we binnen geroepen. Er was ook een tolk aanwezig. Blijkbaar een standaardprocedure hier. De arts spreekt alleen Spaans. Na bestudering van de röntgenfoto en het doornemen van de mogelijkheden (schroef in de arm of laten aangroeien) besloot de arts tot het laten nemen van een scan. Afspraak hiervoor a.s. vrijdag. Na 10 minuten stonden we weer buiten. Gerda heeft nog nauwelijks pijn aan de botbreuk. ’s Middags met een aantal camperaars (o.a. de pomp reparateur) een glaasje gedronken voor de camper. Na het eten geskypt met onze kleinzoon die het toch wel heel erg vond voor Oma. Advies van het mannetje; Oma moet voortaan afstappen bij een stoepje!!

Donderdag 13 maart 2014.

Een bewolkte en koudere dag vandaag en zelf een beetje regen. Gelukkig in de middag droog en gelegenheid om een stuk te gaan wandelen. Bij een farmacie een plastic beschermhoes gekocht, zodat Gerda met haar arm in het gips kan gaan douchen.

Vrijdag 14 maart 2014.

 

Om half tien lopend naar het ziekenhuis. Dit ziekenhuis ligt tussen de camping en de weg naar Benidorm stad. Gemeld aan de balie, weer eens een formulier ondertekent, en na het in ontvangst nemen van een pasje met nummer konden we in de wachtruimte plaatsnemen. Op de vertaalapp opgezocht wat 16 (het nummer op het pasje) in het Spaans is, zodat je weet als dit nummer wordt omgeroepen dat het jouw beurt is. Vrij snel werd Gerda geholpen en na het maken van de scan hebben we een nieuwe afspraak gemaakt voor een gesprek met de specialist. Dat is pas volgende week donderdag, maar ach, dan blijven we gewoon wat langer in Benidorm. Vanaf morgen staat het hier bol van de festiviteiten rondom de Fallas feesten. Maar daarover later meer. Na de koffie op de camping even alleen op de fiets naar een supermarkt voor wat boodschapjes en ’s middags naar een andere supermarkt aan het begin van de Playa Levante. Een van de campinggasten gaf een tip dat je daar 5 kilo sinaasappels kon kopen voor maar liefst 2 euro!!. Kon ik eindelijk weer eens een stukje fietsen. Aan het eind van de middag nog 2 nieuwe camperaars “geholpen”met het manoeuvreren van hun campers naast ons.

Zaterdag 15 maart 2014.

 

Na 2 dagen iets minder weer, is het vandaag weer stralend zonnig met temperaturen van meer dan 20 graden. Vandaag is het begin van de Fallas feesten. Iets na het middaguur hoorden we al flinke knallen van het vuurwerk. In de loop van de middag zijn we met z’n vieren naar Benidorm gewandeld. Om 18.00 uur was er een processie. Voorop een klein orkest en direct daarachter mannen met een drager met daarop een beeld van Maria met kind. Daarna volgde een lange stoet met Spanjaarden in allerlei kleding o.a. Spaanse dames en meisjes in traditionele Spaanse jurken en vele andere groepjes vooraf gegaan door een vaandeldrager. Of dit nou allemaal verenigingen of buurten waren is mij niet bekend. Wel droegen vele groepen een vaandel met Penya erop. Dit betekent vriendenkring. Tussen de lange stoet zo hier en daar een orkest. Niet echt een fanfare of drumband zoals wij dat kennen, maar soms een paar fluitisten met een trommelslager. Velen hadden bloemen of bloemstukken bij zich. Die waren speciaal voor de Maagd van Sufragge (het kiesrecht). De stoet eindigde bij de Saint Jaime kerk. Afijn, na bijna 2 uur was de hele stoet voorbij en konden we op zoek naar een eetgelegenheid. Die zijn er zat in Benidorm. We kwamen terecht bij Pinoccio (een van de vele hier) en hebben daar lekker zitten eten. Zo rond negen uur brak er een aardig vuurwerk los bij de haven. Na het diner gingen we op de terugweg nog even door een straat met voornamelijk Engelse tenten. Nou wat je daar allemaal ziet. Die gaan echte helemaal los hier in Benidorm. (waar niet eigenlijk??)

Zondag 16 maart 2014.

Een rustige maar heel zonnige dag op de camping. ’s Morgens om 05.30 uur !!!! Jaja, geen type foutje) werd er met hevig geknal de 2e dag van de Fallas feesten ingeluid. Nu eerst even wat nadere verklaring van deze Fallas feesten.

In de Valenciaanse gemeenschap wordt tussen 15 en 19 maart een feest gevierd ter ere van Saint Jose. Een feest van nachtelijke straatpartijen en gewelddadig vuurwerk. Er worden 3 reusachtige papier maché beelden opgericht en op de laatste avond plechtig verbrand. In Benidorm zijn er grote beelden in het oude Benidorm op de Plaza de la Hispanidad, in Rincon op de Avenida Ametla de Mar en in Els Tol op de Tomas Ortuño. 3 verschillende wijken van Benidorm. Het absolute hoogtepunt is de Crema, ofwel de verbranding van de beelden op 19 maart. Een traditie van vele jaren, die soms moeilijk te begrijpen is, maar men gelooft dat het verbranden boze geesten verdrijft en dat de lente komt.

Maandag 17 maart 2014.

Het wordt steeds warmer hier. Lekker toch. Eerst op de fiets voor een paar boodschapjes. Beide fietstassen aan de bagagedrager en je kunt eigenlijk wel een hoop meenemen. In de loop van de middag wandel we samen naar de boulevard. Vandaag in de namiddag weer een Fallas stoet. Prachtig om te zien die diversiteit een Spaanse kleding. En wat vandaag nog fraaier was?? Het is vandaag St. Patrick’s day. Geen idee, maar nagenoeg alle Engelse toeristen waren verkleed. Groen en wit waren de kleuren. Ik weet niet of deze toeristen wel wisten wat deze dag inhoudt, maar volgens mij maakt het de Engelsen niet zoveel uit. Drinken, verkleed rondlopen en vooral veel lawaai maken bij de diverse Engelse tenten. Ach, ze hebben plezier en dat is belangrijk. En voor de geïnteresseerden onder ons heb ik het even nagekeken op Wikipedia. Dit is de nationale feestdag van Ierland. Saint Patricius is de beschermheilige van Ierland. Overigens wordt dit feest ook gevierd door de Anglicaanse kerk, dus vandaar zoveel Engelsen in het groenwit.

Woensdag 19 maart 2014.

Om 8 uur alweer vuurwerk bij de 3 Fallas. Dat is wel errug vroeg om daar al bij te zijn. Dus wij rond elf uur richting Benidorm stad om de 3 Fallas beelden in de wijken te bekijken. Rincon hadden we al gezien en vandaag gingen we Via de Avenida de Mediterraneo naar het Plaza de Hispanidad, waar we op een terrasje naast de beeldengroep hebben genoten van de vele mensen rondom ons heen. Vandaag is het een vrije dag voor de Spanjaarden, dus extra druk. Nadat we de nodige foto’s hadden gemaakt, gingen we op zoek naar de Calle Tomas Ortuño, voor de 3e beeldengroep van de Fallas Els Tols. Ook hier een fraaie opstelling en een kleine kermis. Terug liepen we door het park L’Alqueria richting het gemeentehuis van Benidorm. Terug bij de Plaza Hispanidad keken we al naar de daar opgebouwde vuurwerk stellage, welke om 14.00 uur werd afgestoken. Een gigantisch vuurwerk met forse knallen. Daarna weer terug gewandeld naar de camping. Na een rustperiode, want ja dat gewandel is wel wat intensiever dan gefiets, gingen we om 18.00 uur weer naar het centrum voor de geplande optocht. Wachtend in een Engelse Pub, want ja, je kunt niet blijven lopen, kwam rond 19.00 uur de volgende stoet langs. Praalwagen met kinderen in traditionele kleding en een paar orkestjes er tussendoor. In een van de vele restaurantjes aan de boulevard hebben we zitten eten. Uiteindelijk hebben we niet gewacht op de verbranding van de beelden, want ja, dit zou pas om middernacht plaatsvinden. We hebben wel vanaf de camping het geknal gehoord rond 24.00 uur. Einde feest.

Donderdag 20 maart 2014.

 

Vandaag de afspraak met de specialist in het ziekenhuis voor de uitslag van de scan. Zoals verwacht gaf de scan een wat beter beeld van de breuk dan de röntgenfoto’s. Er zitten 2 kleine breukjes die normaal kunnen genezen. Een operatie is dus niet nodig. Het gips mag over 2 weken worden verwijderd. Bij het verlaten van het ziekenhuis kregen we een DVD mee met daarop het rapport van de specialist en de gemaakte röntgenfoto’s en de scan foto’s. Complimenten voor de behandeling en de afhandeling in het IMED Levante Hospital in Benidorm.

Vrijdag 21 maart 2014.

Na een luier-praat-dag (luierende mensen dus die veel kletsen) gingen we ’s avonds naar een Japans restaurant in Albir. Buurman C, de babbelende Limburger, had een vriendin met auto gecharterd. Samen met W. en zijn vrouwke en de deze week overgewaaide zoon en schoondochter van W. en vrouwke, reden we met 2 auto’s naar de Japanner, waar we van een werkelijk voortreffelijk buffet hebben genoten. Je kon telkens een keuze maken uit de kaart en die gerechten werden vlot opgediend. En dat alles inclusief de drank (onbeperkt bier, wijn, fris) en een ijsje toe voor maar liefst € 11,95 pp. En voordat de rekening kwam ook nog eens de keuze uit een glaasje Japanse wijn of likeur. En dat alles met een stralende glimlach geserveerd door een aantal uiterst vriendelijke dames.

Zaterdag 22 maart 2014.

 

Na de koffie naar Benidorm aan het “winkelen”. Voor Benidorm begrippen begon de dag met mist. Via een voor ons nieuwe route door veel straten met vooral Engelse Pubs en andere Engelse locaties, liepen we richting het “oude”Benidorm. Het was druk op deze zaterdag. Ja naast de vele toeristen ook heel veel Spanjaarden natuurlijk. Onderweg bij een Chinees een nieuw rugzakje gekocht en een schort. Nadat we niet hebben gevonden wat we zochten, en een verfrissing op een terrasje, gingen we weer terug naar de camping. Inmiddels was het weer zonnig geworden.

Zondag 23 maart 2014.

 

Naar de zondagmarkt. Gelukkig niet te ver lopen, want deze markt is vlak bij de camping. Vandaag een tas gekocht bij een van de vele marktkramen. En nu afdingen Gerda. Ja, hoor gelukt. Het blijft toch lachen op zo’n markt hier. Als je maar ergens stil sta om naar te kijken komt er al gauw iemand naar je toe. Hello  my friend!! Ja, je hebt snel heel veel vrienden hier op de markt. En het kost allemaal bijna niks.

’s Avonds zijn we naar Hotel Marina gewandeld. Hier kan je voor € 9 gebruik maken van het buffet. Ook als niet hotelgast. Dit uitgebreide buffet is inclusief wijn en water. Er zijn meer locaties in Benidorm die deze service bieden. Bij het verlaten van het Hotel liepen we langs een straat met The Red Dog. Een grote C&W Saloon in Benidorm. Even naar binnen. Live country muziek. We hebben een dansje gewaagd en zijn daarna terug gewandeld naar de camping.

Maandag 24 maart 2014.

Vandaag afscheid van W&R met hun zoon en schoondochter. We hebben gezellige dagen doorgebracht met deze campinggasten. De rest van de dag hebben wij al het een en ander opgeruimd omdat ook wij morgen vertrekken vanuit Benidorm.

Dinsdag 25 maart 2014.

Vertrek van de Camping. Door de (Nederlandse) receptioniste werd een afrekening gemaakt die goedkoper was dan de ACSI kortingactie. Dat noemen ze nog eens meedenken. We kijken terug op 3 weken Benidorm. Iets langer dan de bedoeling, maar ja, de oorzaak is bekend. Onderweg naar het noorden zijn we gestopt in Calpe bij Euronautica. Dit vanwege de uitval van de waterpomp die wij tijdens de stallingperiode daar hadden laten plaatsen. Het probleem verteld, en nadat de defecte pomp was doorgemeten kregen we een nieuwe pomp mee. Dan hebben we in ieder geval een reserve. We vervolgden onze weg naar CP Km Zero in Alquieria. Het stond goed vol daar, met nog een aantal bekenden van de periode dat wij daar stonden in december en januari. In de loop van de avond hadden we sinds tijden weer eens een regenbui.

Woensdag 26 maart 2014.

Vanaf Alquieria vertrokken voor een rit van ruim 300 km. Via de N332 richting Valencia en daarna een klein stukje snelweg naar Castello. Bij afrit 278 gingen we over de N340 langs Castello en Benicassim verder. Bij St. Carles de la Rapita tij je een stuk door de Delta van de rivier de Ebro. Ons einddoel was een CP in Sant Jordi d’Alafama met uitzicht op de zee. Na wat geslinger door de buitenwijken kwamen we op een fraaie parkeerplaats. Maar helaas, borden verboden voor campers. Die waren splinternieuw zo te zien. Jammer maar helaas. Via de TomTom de dichtstbijzijnde CP opgezocht en dat bleek slechts 20 kilometer verderop. Camperplaats Playa de Fiesta.

Donderdag 27 maart 2014.

Vanaf Cambrils via Cap de Salou en La Pineda (ooit eens vakantie gevierd in 1972) en een stukje Tarragona gingen we van de kust af iets het binnenland in. Via Villafranca over de N340 naar Avinyonet del Penedes voor een bezoek aan eden particulier bedrijf een zgn. Art Cava. Bij dit bedrijf is een camperplaats waar we hebben geluncht. We werden daar vriendelijk ontvangen en na de lunch hebben we een kleine rondleiding gehad in het wijnmuseum en de wijnkelders. Niet zo groot allemaal, maar leuk om te zien. Uiteraard hebben we daar wat wijn gekocht. Het valt op dat in dit gebied ten westen van Barcelona veel wijnbouw is. Overigens een mooi heuvelachtig gebied. Na dit bezoek reden we met een grote boog om Barcelona heen richting Granollers om vandaar weer naar de kust te rijden. Via Mataro kwamen we weer op de N 11. Hier rij je dan door de vele bekende badplaatsen aan deze Costa. Ons doel vandaag is Sant Felui de Guixols, waar we de nacht doorbrengen op een drukke CP.

Vrijdag 28 maart 2014.

Vertrek binnendoor vanaf Sant Felui via Platja D’Aro en Palamos naar Palafrugell. Via Torroella de Montgri rijden we naar L’Escala. Een mooi rit door een vlak landschap na de heuvelachtige omgeving achter ons. Via Roses en LLanca gaat het over de N260 en komen op de bergachtige weg met haarspeldbochten en prachtige uitzichten op de Middellandse Zee. Iets voor de tunnel naar Portbout stoppen we voor de Lunch. Na Portbout verlaten we Spanje en rijden bij Cap Cerbère Frankrijk binnen. De N1q14 zoals deze weg in Frankrijk verdergaat voert ons langs Coullioure en door Argeles naar St. Cyprien naar de camperlocatie die we op de heenweg ook hadden bezocht.

Zaterdag 29 maart 2014.

Een flinke rit vandaag. Bewolkte dag, geen regen, dus prima weer om een stuk te tuffen.

Er stonden inmiddels al 2 campers voor de uitgang, maar omdat de automatische toegang tot het camperterrein weigerde, sloten we maar aan in de rij. Inmiddels had iemand al een telefoonnummer gebeld en ja hoor, na 10 minuten kwam een vriendelijke Fransman het probleem verhelpen. Slagboom kon weer open en wij mochten zonder te betalen van het terrein af. Kortom weer een gratis overnachting. Geheel tegen onze gewoonte in, wel over de snelweg, maar ach, dat is ook wel eens lekker. We vermijden wel de tolweg. Vanaf St. Cyprien via Narbonne richting Beziers en pas na Beziers de N75 richting Clermont Ferrand. Deze weg hadden we op de heenweg vermeden vanwege de sneeuwkans, maar nu was het ruim boven nul. Overigens vinden we dit een geweldige weg om te rijden, met mooie uitzichten en flinke stijgingen en dalingen. Een klein stukje tol om over het viaduct bij Millau te rijden en dan verder door richting het noorden. Vandaag voert de rit ons naar Blesle, waar achter Hotel Le Scorpion aan een rivier op een groot terrein ruimte is voor campers. ’s Avonds hebben we ontzettend lekker gegeten met o.m. een kaasplateau met port en een ijsje toe.

Zondag 30 maart 2014.

Jeetje, dat is schrikken, pas om half elf wakker. Blijkt dat afgelopen nacht de zomertijd weer is ingegaan. Ja, als je zo op reis bent hou je dat allemaal niet bij. Nadat ik het verse stokbrood had opgehaald in het restaurant, het ontbijt en de koffie, deden we even helemaal niks. Dat is ook wel eens lekker. ’s Middag zijn we naar Blesle gewandeld. Een “Village pittoresque” een van “Les Plus Beaux Villages de France”. Blesle is een oud dorp met smalle straatjes, oude huizen en toch ook wel veel achterstallig onderhoud. Er staat eigenlijk wel veel leeg. Na terugkomst bij de camper weer de foto’s verwerkt en het verslag gemaakt.

Maandag 31 maart 2013.

Vertrek vanaf de camperplaats achter het Hotel en de TT op binnendoor. Direct rijden we door de Vallée de l’Alagnong (Gorges de l’Alagnon) langs de gelijknamige rivier. Door een afwisselend en heuvelachtig landschap rijden we door het Parc Naturel Regional du Livradois Forez oostelijk van Clermond Ferrand. We rijden langs Vichy naar St. Pourcin sur Sioulle voor een lunchstop. Eerst een broodje kopen bij een lokale patisserie en toen door naar een fraaie CP in deze plaats. Pal achter het stadion op het terrein van een voormalige camping gelegen aan de rivier. Door richting Moulins. Dit is het gebied van de rivier de Allier. Ruim onder Nevers buigen we af naar het westen en rijden langs het Canal Lateral de la Loire. We rijden door Sancerre (bekende wijn) naar Briare voor de volgende overnachting. Waar het Canal over de Loire loopt, via een oude stalen brug, hebben we een mooi uitzicht op de rivier en het stadje. Ook lopen we nog naar het stadje Briare en bezichtigen de oude kerk. Zowel op de CP in St. Pourcin als hier in Briare waar zelfs 2 camperplaatsen zijn, staat het behoorlijk vol met campers.

Dinsdag 1 april 2014.

Vanaf Briare over de D 2007 naar het noorden richting Montargis en daarna veel witte weggetjes om uiteindelijk via Sezanne en Epernay naar Reims te rijden. Uiteindelijk rijden we naar Charleville Mézières. De camperplaats voor de camping staat helemaal vol, maar gelukkig is vanaf 1 april de camping open, zodat we daar een plaatsje vinden. Nog even niet via de computer ingecheckt, want ja, vanaf vandaag moet een nieuw systeem in gebruik worden genomen, maar het werkt nog niet. Wat mij is bijgebleven van de zonnige rit van vandaag? Véél, héél véél koolzaadvelden en een toeristische route door de Champagnestreek.

Woensdag 2 april 2014.

Na een moeizame afrekenprocedure vanwege een nieuw computersysteem bij de receptie, verlieten we de camping en reden een stuk langs de Maas door de Franse Ardennen. Binnendoor een stuk door de Belgische Ardennen en uiteindelijk via de E411 richting Brussel en Antwerpen. We rijden naar camperpark Vogelzang. Nadat we de camper hebben neergezet lopen we naar het gelijknamige park Vogelzang voor een mooie wandeling. Dat is wel even lekker na een camperrit, hoewel het vandaag een korte rit was.

Donderdag 3 april 2014.

Groenplaats, Grote Markt, Schelde, Meir, Keyserlei. We gaan het allemaal tegenkomen vandaag op onze wandeling door Antwerpen. Vanaf het camperpark een klein stukje lopen naar de tramhalte om met dit openbaar vervoer naar het centrum van Antwerpen te gaan. We stappen uit bij de Groenplaats om als eerste Onze Lievevrouwe kathedraal te bezoeken. Een groot gebouw. Twee tickets 60+ en wij naar binnen. Er is in deze grote kerk een expositie van grote schilderijen en drieluiken van o.a. Rubens. Hierna wandelden we via het plein voor het Stadhuis richting de Schelde. Het was behoorlijk druk op deze zonnige dag. Terug hebben we eerst wat gedronken op het plein om daarna allerlei kleine straatjes en steegjes in de buurt te doorkruisen. Na de warme lunch op een terras van een Argentijns restaurant liepen we richting de Meir en de Keyserlei om uiteindelijk bij het Centraal Station met tramlijn terug te gaan naar de camper. Aan het eind van de middag onze jarige oudste kleinzoon gebeld. Vandaag 5 jaar geworden. We hebben ook nog een video opgenomen en naar zijn moeder gestuurd. Nou dat vond hij wel wat hoorden we later.

Vrijdag 4 april 2014.

Terug naar huis vandaag. Vanuit Antwerpen binnendoor richting Hulst en de Westerscheldetunnel. Beetje verwarrend daar. Weinig poortjes open en bij poortje nummer 4 een lange file. Stond een vrachtwagen in de verkeerde rij dus. Er was nog wel een poortje waar je met creditcard kon betalen, maar ja, met een hoogtebeperking. Door de onduidelijkheid (van mij natuurlijk) stond ik eigenlijk helemaal verkeerd voor de toegang naar poortje 5. (Rood afgekruist) Maar gelukkig, vanwege de file bij poortje 4, ging poortje 5 ook open. Wat een mazzel weer. (Volgende keer beter opletten!!). Zoals bijna gebruikelijk als we via Zeeland naar huis rijden, hebben we de lunchstop gehouden in Westkapelle. De vis smaakte weer prima. Via de Zeeuwse eilanden, en de Oosterscheldekering reden we terug naar Hellevoetsluis.

 

 

We kijken terug op een mooie reis. Veel gezien in Spanje, lekker ontspannen door Frankrijk.

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

Enige cijfertjes;

 

Het 1e deel  (nov-jan)  2.059 kilometer en 40 overnachtingen.

Het 2e deel (feb-apr)  2.584 kilometer en 51 overnachtingen.

 

Daarnaast nog 4.400 vliegkilometers Alicante-Rotterdam en Rotterdam-Alicante.

bottom of page