top of page

2017 Overwinteren maart

Overwinteren 2016 - 2017

Vandaag 1 maart. De 5e maand van onze overwintertrip. We verlaten de toch wel erg grote camping en rijden via de ons bekende buurtsuper in Crevillente richting Aspe. Na 2 jaar willen wij wel eens zien hoe de vorderingen zijn bij Ton en Mariëtte die hier een nieuw leven zijn begonnen. Wij zijn hier 2 jaar geleden geweest en er moest nog veel gebeuren. Hierover later meer.

Via een heuvelachtige en bochtige weg reden we vandaag een afstand van wel 32 kilometer. Wel mooie kilometers. Na een niet al te lastige klim kom je bovenop de berg met een mooi uitzicht op Aspe, Novelda en omgeving. We werden hartelijk onthaald door Ton en zochten een mooi plekje op het mini camperpark. Later kwam ook Mariette, terug van een fietstochtje. Ook hier weer een warm onthaal. In de vroege avond werd er gevraagd of wij ook in de centrale ruimte zouden komen voor een avond gezelligheid. Nou dat werd het absoluut samen met de mede camperaars.

Donderdag lekker geluierd in het zonnetje en vrijdagmiddag met de hele club camperaars die hier stonden zijn we gaan eten in Arco Isis. Aan de buitenkant stond cafetaria, maar in dit restaurantje hebben we heerlijk gegeten. Genoten van het 4 gangen menu, de wijn en van elkaars gezelschappen. Veel gesprekken en reiservaringen. En dat alles voor 9 Euro p.p.  Later nog een afzakkertje gehaald op een terras in Aspe. ’s Avonds een forse regenbui met windstoten. Ach ja, dat kan allemaal in Spanje. Overdag  prima zonnig en dan ineens een weersomslag.

Zaterdag op de fiets naar Novelda. Een stadje iets ten westen van Aspe. Autovrij kunnen fietsen naar de markt. Deze was gelegen rondom de Centrale vaste markt. In de centrale markthal wordt vooral fruit, vlees en vis te koop aangeboden, terwijl buiten de marktkramen waren voor kleding, schoenen e.d. Op de heenweg was het wel bewolkt, maar iets na het middaguur begon het toch zachtjes te regenen. De temperatuur is vandaag flink gedaald.

Nadat we van een rustige en zonnige zondag hebben genoten, zijn we maandag weer op de fiets richting Novelda gegaan. Behalve de zaterdagse markt moet er toch meer zijn. En jawel, Novelda is een leuke stad met vele smalle straatjes. We zochten eerst naar het gemeentehuis en de kerk. We vonden de locatie via de wirwar van smal eenrichtingsverkeer straatjes. Gerda heeft de kapel bij de kerk nog bezocht maar helaas geen foto’s kunnen maken. Ze wilde de rust van een aantal biddende Spaanse vrouwtjes niet verstoren. Daarna reden we naar een van de vele parkjes in de stad en vandaar naar het 3 kilometer buiten de stad gelegen kasteel. Via een rotsachtig wandelpad kwamen we een eind in de goede richting, maar gelet op de ligging van het kasteel (boven op een berg) besloten we om vanaf dit wandelpad enige foto’s te maken en niet naar boven te fietsen.

Met een lekker windje in de rug reden we terug naar Aspe.

Vandaag, dinsdag de 7e weer marktdag in Aspe. Omdat we nog wat leuke dingetjes voor de kleinkinderen willen kopen reden we naar het centrum, waar de markt is. Uiteindelijk niet gevonden wat we zochten, maar we komen ongetwijfeld nog wel wat tegen. Na een bezoek aan de lokale bakker voor een kop koffie met wat lekkers zochten we de camperplaats weer op. Lekker geluierd in het zonnetje, daarna de fietsen weer in de camper gezet en tot slot een afscheidsborrel met de aanwezige camperaars. Morgen vertrekken we. Met alweer een fantastische zonsondergang en een rood gekleurde hemel sluiten we af.

Afscheid van Ton & Mariette. Het was een leuke week met gezellige camperaars om ons heen. Dus weer iets verder naar het noorden. We gaan richting Alicante, welke stad we doorkruisen, en dan via El Campello langs de kust naar Villajoyosa. Een trip van slechts 72 kilometer. We kiezen voor Camping Alicante Imperium, een nieuwe ACSI camping met speciale prijs en 7=6 tarief. Uh 7=6?? Wat is dat??  Nou zeven dagen staan en 6 dagen betalen. Mooi meegenomen toch. Villajoyosa ligt tussen Benidorm en Alicante.

En donderdag markt hier in Villajoyosa. Nou wij op de fiets erheen Hopelijk hebben ze nu wel wat we zoeken en gelukkig een kraam met voldoende keus voor ons. We vonden geschikte spulletjes in de juiste maat (hopen we) en nadat we eerst een jasje en nieuwe pet en ook nog een bakje knoflook olijven hadden gescoord gingen we eerst terug naar de camper om de spulletjes op te bergen. Daarna richting boulevard. Eerst over een brede drukke straat en daarna door een smalle straat zijn we afgedaald naar zeeniveau. Altijd een leuk gezicht als het zonnetje schijnt. Wandelende en fietsende toeristen en volle terrassen. Op een van de vele terrassen hebben we heerlijk geluncht.

Een “hittegolf” in Spanje dit weekend. Tsja, het is tenslotte nog winter en de temperatuur loopt op tot ruim boven de 20˚. Nou ja, daarom zijn wij ook hier. Ook vandaag weer op de fiets naar de oude binnenstad om daar wat foto’s te maken. Na een glaasje fris op een van de vele terrassen vloog ook deze dag weer voorbij. Morgen willen we de chocoladefabriek bezoeken.

Op tijd ontbijten en na de koffie naar de chocoladefabriek. Helaas, lekke voorband. Dat wordt plakken. Nou jammer dan, het gat in de band (zelfde als de vorige keer) was niet meer te plakken. 

 

Bij de receptie gevraagd waar de fietsenmaker zit, en met voorwiel en al reed ik erheen. Jammer, niet te vinden, maar gelukkig was er wel een Chinese bazar waar ze ongetwijfeld binnenbanden verkopen. Jawel hoor. Maar ja. Welke? Dan maar maat 24 en 26 meegenomen. Allebei niks natuurlijk. Gelukkig kwam een aardige Nederlandse buurman te hulp en die had nog wel een binnenband bij zich.

 

En die paste. Dus ik de binnenband overgenomen en wij op de fiets toch naar het centrum. Broodjes gekocht en op de boulevard opgegeten. En na een drankje op een ander terras weer terug naar de camper. En die chocoladefabriek? Die staat er volgende week ook nog.

Zondag de 12e maart. Vandaag helemaal niets bijzonders gedaan. Lekker luieren en genieten van de hittegolf. Nou dat moet wel, want her weer gaat omslaan. En inderdaad in de loop van de avond al onweer en een beetje regen. Nou dat werd een beetje veel regen. En deze regen duurt de hele maandag ook nog. Dus weer tijd om de website bij te werken.

En toen ontbrak de rest van de beschrijving. De terugreis verliep met een stop in Benicassim, de mooie oude middeleeuwse stad Vic en als laatste een stop in Palamos.

 

Daarna door Frankrijk met telkens een tussenstop via Gruissan, Maissac,Vierzon en Pont l"Arche bracht ons via Sas van Gent weer terug in Nederland.

De oude stad Vic. Een mooie middeleeuwse stad. Fraaie pleinen en gebouwen.

Naast de camperplaats is een plek van waaruit ballonvaarten worden georganiseerd.

bottom of page