top of page

Fotoalbum

Brabant en meer...

2024 Het begint in Brabant en dan ......

Maandag de 6e mei vertrekken we. Eerst rijden we naar de Jumbo in Middelharnis waar we de proviand weer aanvullen. Daarna gaan we naar een P4Night plek bij de Volkerak sluizen in Willemstad. Hier genieten we van de rust, het uitzicht op de voorbij varende schepen en het krassende geluid van de fazanten in een weiland verderop. Na het eten rijden we over rustige snelwegen naar  onze camperdealer in Liempde. Een klein Brabants dorpje. Hier overnachten we zodat we de volgende morgen  op tijd de camper kunnen afleveren voor de jaarlijkse APK beurt.

We hebben de fietsen uit de camper gehaald en nadat we koffie hebben gedronken in de showroom bij de dealer fietsen we naar Boxtel. We kopen wat kleine spulletjes, drinken koffie en gaan door richting Haaren. Bij het pannenkoekenhuis Belveren genieten we van heerlijk belegde pannenkoeken. Gerda kiest voor de asperges en zalm, terwijl Frans smult van de brie, walnoten en honing. Daarna rijden we weer terug naar Liempde. De camper is inmiddels klaar.

We bellen even naar een camperplaats in de buurt, maar die is vol. De camperplaats in Roggel, waar we vorig jaar ook hebben gestaan heeft echter nog wel plaats. Tja het is tenslotte mei vakantie en het Hemelvaart weekend.  

De woensdag doe we helemaal niks hangen wat rond bij de camper en kopen streekproducten bij de landwinkel hier. 

Zowel op donderdag als op vrijdag fietsen we hier in de omgeving. Donderdag een flink rondje door het bos en op vrijdag naar Roermond. 
 

In het centrum van Roermond hebben we de fietsen gestald in een bewaakte fietsenstalling, Eerst maar een koffie met vlaai en daarna op zoek naar wat winkels. Blouse voor Gerda niet geslaagd, maar slippers voor Gerda & Frans wel geslaagd. Tijd voor een lunch op een van de vele terrassen aan het Munsterplein. 
Nog een ijsje van Clevers op de Markt en we kunnen weer terug fietsen.

’s Avond hebben we genoten van frites met zuurvlees. De frietker komt elke vrijdag hier op de camperplaats, dus lekker makkelijk.

En dan zaterdag de 11e. Onze trouwdag. Inmiddels 51 jaar. We fietsen naar de Spar in het Roggel voor een paar kleine boodschappen. De rest van de dag doen we helemaal niks. ’s Avonds eten we lekkere aspergesoep met stukjes zalm.

Dit is alvast een lekker voorafje, want morgen gaan we uit eten voor onze trouwdag.

Op zondag de 12e worden we verrast door een presentje van de camperplaats eigenaar. Het is tenslotte moederdag. Dank je wel. Ook vandaag weer een stralende zonnige dag. Dus weer op de fiets het Leudal in. Richting Heythuysen en Leveroy.  Uiteindelijk komen we in de namiddag terecht op het terras bij het restaurant Sint Elisabeths hof. Daar genieten we eerst van een lekkere verfrissing. Waarna we ons diner bestellen. Inmiddels loopt het terras al aardig vol op deze moederdag. Na een overheerlijk ijsdessert gaan we weer terug naar de camper.  We ruimen de fietsen op want morgen gaan we verder.

Nou en dan is het morgen en gaan we eerst richting Meijel. Daar is een Jumbo met groot parkeerterrein. Kunnen we de camper tenminste fatsoenlijk kwijt. Daarna gaan we door naar Sint Odiliënberg. Ook daar is bij een aspergeteler een vrije nieuwe camperplaats. Plaats genoeg op deze grote camperplaats waar ruimte is voor 25 campers.  

Uiteraard zetten we ook deze step weer op Polarsteps. In de loop van de maandagmiddag werden we gebeld door campervrienden die wij ook volgen via polarsteps. We bleken bij hun in de buurt te staan en werden uitgenodigd voor koffie en lunch de volgende dag.

Op dinsdag de 14e op de fiets naar Linnen, een klein dorpje aan de Maas naar onze campervrienden. We hebben lekker geklets en geluncht waarna we in de middag nog een kleine fietstocht hebben gemaakt. 

En zoals gebruikelijk moest er ook weer eens gewassen worden. Nou is hier op de camperplaats geen wasmachine, maar in Herkenbosch, 7 kilometer verderop, is een Wash-Me locatie bij een tankstation. Overigens er is ook een Wash-Me app met alle locaties ion Nederland. Wij gingen met de camper, omdat je dan tijdens het wassen in de camper kan zitten. Dan hoef je n iet in het tankstation rond te hangen. Maar goed, dat is gelukt, en nadat we bij de lokale Appie in Herkenbosch nog wat boodschappen hebben gedaan was er bijna weer een dag voorbij. Overigens begon het in de loop van de middag wel te regenen.

Dit is helaas de start van wat onbestendig weer. Zon, regen, onweer. We gaan het allemaal meemaken. Op donderdag de 16e doen we eerst wat klusjes in de camper en na de lunch gaan we op de fiets voor een korte rit in de buurt. Het is weer is wat wisselend maar voorlopig geen regen. Nou dat kwam dus wel snel. Na ongeveer een kilometer of 8 waren we in het dorpje Maria Hoop en begon het zachtjes te regenen met in de verte onweer. We besloten terug te gaan. Regenjasjes aan  
En met regen en onweer reden we terug. Gelukkig niet zeiknat, maar leuk is anders. Terug bij de camper kregen we nog wat regen, maar uiteindelijk ging de zon ook nog schijnen. 

En ook vrijdag de 17e was het in de morgen droog, maar vanaf een uur of 1 kwam de regen met regelmaat en soms met forse druppels naar beneden. 

Het Pinsterweekend breekt aan. Zaterdag doen we wat boodschappen bij de lokale Plus winkel in het dorp en zondag maken we een kleine fietstocht van 22 kilometer. Via Reutje en Posterholt fietsen we over de grens naar Duitsland. Via Waldfeucht, met wat plassen op het bospad, rijden we terug naar Nederland. En ook nu weer zo rond een uur of vier trekt de lucht dicht en gaat het regenen. 

Maandag 2e Pinsterdag. We vertrekken al om elf uur voor een fietstocht door het Nationaalpark De Meinweg.  Via Melick en Herkenbosch rijden we naar het begin van het park en stoppen eerst bij Brasserie De Boshut voor koffie met vlaai.  Dan vervolgen we het fietspad. Eerst asfalt en daarna een zanderig bospad met op een gegeven ogenblik een hele grote plas. Hier konden we omheen lopen gelukkig. We vervolgen de rit door dit bosgebied en komen dan in Vlodrop. Hier is het wel heel druk.
Na 37 kilometer zijn we weer terug. En ondanks de weersverwachting blijft het de rest van de middag heerlijk zonnig en droog.

We verlaten na 8 dagen Camperplaats Roerdalen en gaan naar het noorden. 
Via Melick komen we net onder Roermond op de A73. Langs Venlo en Grubbenvorst richting Boxmeer en dan de A77 Duitsland in. Vlak voor Goch gaan we richting Kleve en dan bij Emmerich de Rijn over. Via Lobith rijden we naar Tolkamer waar we eerst bij de Jumbo onze proviand weer aanvullen. Dan naar de camperplaats op de Europakade. Er zijn nog 3 plekjes vrij.

Hier genieten we van het scheepvaartverkeer. Naast het vele vrachtverkeer zien we ook veel cruiseschepen langvaren. 
 

Aan het eind van de middag komt er noodweer over. Bliksem, onweer en een fraaie rolwolk. 

We blijven nog een dag  aan de kade. Beetje puzzelen en in de middag lopen we een rondje door het stadje.  In de avond bekijken we waar we heen zullen gaan en kiezen voor Klarenbeek, een klein dorpje ten oosten van Apeldoorn. 
We zien dat een van de vele polarsteps volgers daar ook is en hebben na enige elektronisch correspondentie contact. Dat is leuk en zij besluiten dan nog een dag langer te blijven en zorgen dat de koffie klaar staat. 

Dat is leuk, en op woensdag de 23e rijden we via Zevenaar, Doesburg en Dieren langs het Apeldoorns kanaal naar Klarenbeek. Dan nog wat polderweggetjes naar CP De Grote Leigraaf. Een fraaie camperplaats bij een melkveebedrijf. We melden ons en worden keurig naar onze plaats begeleidt. En dat is naast de polarsteppende medecamperaars. 
We worden hartelijk ontvangen met koffie en stroopwafels, kletsen en lachen wat af en waar de dag verder gebleven is weten we niet meer, maar deze vloog voorbij.

Even terug in de tijd. In februari 2022 stonden we met de camper op de parking bij het Santuario de Santa Eulalia in Totona in Spanje. Daar staat een groot Christus beeld op een heuvel. Wij wandelend naar boven. Worden we onderweg ingehaald door 2 fietsers die ook de weg naar boven op gingen. Bleken 2 Hollanders te zijn. Laten we ze even H&T noemen. Nou goed we raakten aan de praat, bleken ook camperaars te zijn, en we hebben onze polarstep gegevens uitgewisseld. Dus sinds die tijd volgen we elkaar. Nou hoe leuk is het dan om elkaar weer eens te ontmoeten en dan in ons eigen landje. 

Na een regenachtige vrijdag kunnen we op zaterdag weer met de fiets op pad. We maken een knooppuntenroute die ons via Klarenbeek, Busloo en dan over de A1 naar Twello brengt. 
We stoppen aan de recreatieplas Het Busloo waar we genieten van koffie met appeltaart. Op het terras bestellen via een QR code en ook gelijk digitaal inclusief fooi afrekenen. Scheelt veel heen en weer geloop en wachten op de bediening.

De fietsen weer op en het vervolg van de route. Nou nee dus. Het fietspad was op een gegeven ogenblik afgesloten. Het terrein aan de oever van de recreatieplas werd in beslag genomen door een festival. Maar goed via een omleiding kwamen we wel weer goed uit. 
Door Twello eerst op zoek naar een flappentapper en weer verder. Weer een afsluiting, maar gelukkig konden we erdoor met de fietsen. De afsluiting was bij een kerk, waar op het plein een Intercultureel Pleinfeest werd gehouden. Muziek en veel kraampjes met eten uit allerlei landen. 
We hebben de hele route zonder regen kunnen fietsen. Weer 32 kilometer erbij.

En dan op zondag rondje Apeldoorn. We kruisen eerst de A1 en dan de A50 voordat we Apeldoorn binnen rijden een beetje kris-kras door wat wijken voordat we na een koffie break beginnen aan het fietsen door het Kroondomein ’t Loo. We rijden als het ware rond het Paleispark. Een stuk met vals plat dat behoorlijk langs was. Langs de Amersfoortseweg en een groot parkeerterrein van de Julianatoren rijden we Apeldoorn weer binnen. Daarna onder het spoor door bij het station Apeldoorn en de kruising met de snelwegen weer terug naar de camperplaats in Klarenbeek.

Tijdens de avond  begon het wat te regenen met soms een beetje onweer

Een klein camperritje vandaag, maandag de 27e, van slechts 37 kilometer.
We laten Klarenbeek achter ons en rijden binnendoor via Deventer richting Raalte. Op de fraaie CP De Heemse Weiden zetten we ons hotel op wielen een paar dagen neer. We fietsen vandaag nog even naar het centrum voor wat boodschappen. 

Vandaag fietsen we richting Hellendoorn. Ook hier loopt een knooppuntenroute nagenoeg langs de camperplaats, dus we zitten al snel op de goede weg. We gaan eerst richting Mariënheem om daarna een bosgebied in te rijden. Hier wordt een groot pop festival opgebouwd. Dat is Dauwpop. 
Via de Hellendoornse berg komen we in Hellendoorn waar we in het centrum stoppen voor de koffie met. Nou dit was koffie met slagroom, baileys en een mini ijshoorntje. 

Daarna door  naar Luttenberg om tenslotte via Mariënheem weer terug te komen op de fraaie camperplaats. En weer 38 kilometer op de teller erbij. 

Helaas, nog even naar Raalte ging niet door. Een regenachtige dag. Dus binnen gezeten. Puzzelen, lezen en verder ontspannen. Tussen de buien door nog wel even de gelegenheid gehad om de fietsen alvast in de camper te zetten. 

En op de 30e gaan we terug naar het westen. We juezen voor de route v ia Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Den Bosch. Lijkt misschien niet logisch, maar we willen over Goeree naar huis rijden. Dan verwijden we de eventuele drukte rondom Utrecht en Rotterdam.

We hebben ondanks de mindere dagen door de regen genoten van deze korte trip door een voor ons nieuw deel van Nederland. Slechts 785 camperkilometers en 370 fietskilometers gereden. 

bottom of page